JOCS PER A APRENDRE,COMPENDRE I PARLAR!
ELS JOCS DEL TIO PACO
Nuestro Entorno
viernes, 17 de octubre de 2014
martes, 14 de octubre de 2014
LA TARDOR
Cançó de la tardor
Vocabulari de La tardor
Cançó del calendari de la tardorM'agrada la tardorhttp://youtu.be/p4JfqcRXidIhttp://youtu.be/nx-Fp3HWCIg
Peppa Pig a la tardor aprenen el vocabulari d'aquesta estació en aquest capítul de Peppa Pig
FEM PRÀXIES AMB OLAF!
Fins i tot, Olaf, el simpàtic ninot de neu de " Frozen, el reino del Hielo", fa pràxies i exercicis de buf perquè sap que són molt importants. Voleu fer-los amb ell?
A més, açí teniu més pràxies amb els pictogrames del portal ARASAAC i que tambés seràn molt útils per treballar-les a les aules donat que són molt clares.PRÀXIES AMB PICTOS
I a més, la cançó de " La llengua saltarina "La llengua saltarina "
Fins i tot, Olaf, el simpàtic ninot de neu de " Frozen, el reino del Hielo", fa pràxies i exercicis de buf perquè sap que són molt importants. Voleu fer-los amb ell?
A més, açí teniu més pràxies amb els pictogrames del portal ARASAAC i que tambés seràn molt útils per treballar-les a les aules donat que són molt clares.PRÀXIES AMB PICTOS
I a més, la cançó de " La llengua saltarina "La llengua saltarina "
lunes, 22 de septiembre de 2014
jueves, 12 de junio de 2014
JOCS PER A RATETS D'ESTIU
Ja sé que a l'estiu de treballar poca cosa però ací vos deixe uns enllaços amb jocs de parla i llenguatge que el practicar-los un ratet, no fa mal a ningú, tot el contrari.
zonaClic - activitats - Consciència fonològica
zonaClic - activitats - Oposicions fonològiques
zonaClic - activitats - Juguem amb els sons!
zonaClic - activitats - Jocs de paraules
martes, 29 de abril de 2014
LA LLEGENDA DE SANT JORDI
Coneixeu la llegenda de Sant Jordi? A nosaltres ens agrada molt i tots els anys la treballem. Ací vos deixem el conte i uns models de titelles per a treballar la llegenda a casa i fer el rol dels diferents personatges.
Conte de Sant Jordi http://youtu.be/72oaUA_KEAo
miércoles, 9 de abril de 2014
jueves, 3 de abril de 2014
Oh Primavera!
Aquest és el mural de la nostra
aula de logopèdia amb motiu de l'arribada de la primavera. És un treball
de buf i ara vos mostrem com ho hem fet. Estàn tots els animalets
del conte de " què és la primavera " que també estem treballant.
Vos agrada? A nosaltres molt!
lunes, 31 de marzo de 2014
viernes, 28 de marzo de 2014
LA PRIMAVERA JA ÉS AQUÍ!!
I hui toca recull de materials per treballar i parlar de la primavera. A nosaltres aquest conte ens agrada molt perquè apareix tot el léxic de la primavera i el aprenem d'una forma molt divertida i diferent.
Adjuntem pictos d'ARASAC amb el lèxic de l'estació i del conte.
El Rock de la primavera
viernes, 14 de febrero de 2014
PAUTES PER RESOLDRE LES DIFICULTATS DE LECTURA ORAL I ENTRENAR L'AUTOMATISME DEL PROCÉS.
I hui toquen consells per millorar la lectura i es que la propera setmana al taller d'activitats que iniciem al segon cicle, li donarem molta importància a la millora de la lectura oral.
Què activitats podem fer a casa i a l'aula al respecte?:
Fins que el procés de la lectura no s'automatitza, els alumnes cauen en repeticions, rectificacions, sil.labisme, velocitat lectora lenta, omisions, substitucions...etc.
Una bona activitat per resoldre aquestes dificultats, es elaborar llistes de paraules i pseudoparaules i fer lectura. Aquest exercici ajuda a corregir el sil.labeig, millorar la velocitat de decodificació del processament cerebral i eliminar rectificacions, repeticions, substitucions, etc.
Resulta molt útil elaborar llistes de vocabulari relatiu a alló que l'alumne està treballant a l'aula ( paraules que apareixen a una lectura, a coneixement del medi, a l'area de llengua... ) es a dir, lèxic proper a l'alumne, i si li resultem difícils de llegir ( paraules llargues, poc usuals, amb sílabes travades...) més efectiu serà aquest exercici. Practicarem si es pot aquesta lectura en veu alta, al temps que corregim errors i controlem la velocitat amb que es llig.
http://cillueca.educa.aragon.es/web%20lectura/web%20primaria/primaria.htm
http://cillueca.educa.aragon.es/web%20lectura/web%20primaria/primaria.htm
martes, 4 de febrero de 2014
viernes, 31 de enero de 2014
TREBALLEM ELS CONTES TRADICIONALS
Vos deixem idees i activitats per traure més suc també des de casa, del treball que a l'escola fem amb els contes tradicionals. Aquesta setmana hem jugat a bufar com si forem el llop dels tres porquets. Amb titelles ( i l'ajuda de la nostra narradora Nerea , alumna de 6è), hem fet un teatret de La Blancaneus i La Rateta i ajudant- mos de la pissarra digital, hem ordrenat temporalment el conte de la Caputxeta Vermella i La Blancaneus i amb disfresses i titelles, els hem representat.
martes, 28 de enero de 2014
CONTE: ELS TRES PORQUETS!
Aprofitem que els alumnes d'infantil estàn treballant els contes tradicionals per a partir d'ahí, treballar l'expressió, la representació i narració amb materials ( titelles ), la comprensió de la història i la seva organització temporal.
A més, hem aprofitat que a les aules de 3 anys han treballat el conte dels " Tres Porquets " per a novament, treballar el buf i la respiració.
L'activitat es molt fàcil i molt recomanable també per fer - la a casa. Trieu diferents materials( a l'escola jo he triat plomes, palets, confeti, botons, fitxes de parxís, cintes de papers, imans... ) i repartiu els rols( porquet xicotet, gran , mitjà i llop ). cada porquet tria el material del que es vol fer la casa i el llop, agafant correctament l'aire i bufant com cal, tracta de fer - los avall. A més de practicar el buf, prenem consciència de que realment, hi han " cosetes " que es bufen i volen més que altres.
Ací ens ho hem passat molt bé. Per a mostra, aquestes fotos.
miércoles, 22 de enero de 2014
APRENEM ALGO NOU: ENS SONEM EL NAS.
Amb el fred, tot son mocs i refredats i per aixó hui volem recordar-vos algo molt important.
La congestió nasal pot interferir amb les oïdes,l'audició i el desenvolupament de la parla.
Aquesta es la raó per la que els xiquets i xiquetes han d'apendre a sonar-se el nas. Sovint, quan tenen mocs i els diem que han de mocar-se , veiem algunes dificultats i el que solen fer es refregar-se els mocs per la cara més que un altra cosa.
La mucositat que no es sona bé, es queda al nas i deriva en otitis , refredats i congestions de vies baixes ( gola ),podent derivar en problemes d'oïda, veu i ronqueres nocturnes. Quan els xiquets tenen mocs al nas que no eliminen, no respiren bé i s'acostumen a respirar amb la boca oberta, provocant també alguns problemes.
Qué cal fer?? ens podem ajudar del suero fisiològic i fer quan siga necessàri rentats nasals.
Però el més important es que a casa els ensenyeu a mocar-se.
Aci vos deixe un enllaç molt visual.
http://es.wikihow.com/ense%C3%B1arle-a-un-ni%C3%B1o-a-limpiarse-la-nariz
miércoles, 8 de enero de 2014
TORNEM AMB NOUS MATERIALS.
https://plus.google.com/photos/107164865399546806159/albums/5655842635279397505?banner=pwa
Bon dia. Ja de nou a l'escola i amb els regalets de Reis al cap encara, compartim amb vosaltres un material de vocabulari de les joguines que es una bona ajuda per a entrar en conversa a l'aula i parlar d'alló que ens han portat el Pare Noël i els Reis. Des de casa també podeu fer ús. Conversem amb els nens preguntant què es, com es juga, quin ús té, si juguem a casa o fora, si es juga sol o amb més jugadors.... Esperem vos agrade i feu ús.
https://plus.google.com/photos/107164865399546806159/albums/5655842635279397505?banner=pwa
Suscribirse a:
Entradas (Atom)