jueves, 7 de noviembre de 2013
TALLER DE PARLA A L'ETAPA D'INFANTIL.
Hui volem compartir amb vosaltres una activitat que ja venim fent d'uns anys a aquesta banda i que en el temps, valorem com a positiva,. Es tracta del taller de parla que des de l'aula de logopèdia del cole, portem a terme amb tots els alumnes de l'etapa d'infantil,amb independència de que estiguen rebent atenció logopèdica directa a l'escola o no.
Aquesta activitat va adreçada a millorar la competència comunicativa al temps que ens permet, per una banda,conèixer el desenvolupament lingüístic dels alumnes i vore si correspon al moment evolutiu, i per l'altra, atendre dintre del grup-aula, les necessitats de caràcter evolutiu ( majoritàriament, dislàlies i falta de lèxic ), que hi presenten alguns alumnes i que es treballen mitjançant aquest recurs. Treballem per grup aula.
Així fem una primera ullada al desenvolupament de la parla d'estos xiquets abordant els grans blocs d'aprenentatge d'una llengua, des dels previs fins a la comunicació i el diàleg, passant pel lèxic.
Aquest taller conta amb la participació directa de les mestres de l'etapa donat que junt amb elles, reflexionem davant quines activitats i /o actituts que fem a l'aula, ajuden a estimular millor la parla dels nostres alumnes i donem orientacions per a fer-les més enriquidores des del punt de vista comunicatiu.
El taller es porta a terme al moment de l'assemblea, per ser realment el moment més adient per a la conversa, el moment on més s'aprofita per parlar d'alló que hem fet o anem a fer, i perquè creiem que l'assemblea deu de ser un espai que propíci que els alumnes puguen comunicar lliurement allò que els interessa i el moment més idoni per a partint d'alló que fem, enllaçar amb contes, aprendre lèxic i aprofitar les rutines per parlar més i aprendre més.L'enfocament del nostre treball de la parla i el llenguatge l'entenem des d' una metodologia inclusiva, pel que enclavem el llenguatge dintre els continguts que s'impartissen en l'aula, respectant l 'iniciativa de l'alumne i oferint- li oportunitats per tal de comunicar-se.
Les famílies son informades de les activitats que fem i periòdicament els donem pautes i jocs que estimulen la parla i que a casa els poden realitzar afavorint positivament la comunicació amb els fills, sent també part important d'aquesta activitat.
Poc a poc anirem penjant ací les fotos de les activitats que hi fem i dels moments de treball al taller.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario